Ik ben opgegroeid in Nederland, heb Bedrijfskunde gestudeerd in Groningen en heb bij diverse grote bedrijven gewerkt. Vanwege onze avontuurlijke instelling grepen we de kans om naar het buitenland te verhuizen met beide handen aan, toen mijn man de kans kreeg om als expat in Londen te werken. 

Tijdens diverse uitzendingen in het buitenland hebben we in Londen, Parijs, Kinshasa (DR Congo) en Lagos (Nigeria) gewoond gedurende een periode van 13 jaar. Onze zonen zijn 'onderweg' geboren en in de zomer van 2018 zijn we als een familie met drie jongens terug verhuisd naar Nederland.

 

Tijdens iedere uitzending heb ik verschillende invulling gegeven aan mijn tijd in het betreffende land, van vrijwilligerswerk en een baan bij de Ambassade en een commercieel bedrijf, tot studeren en in Lagos heb ik een eigen bedrijf opgezet in de import van bloemen vanuit Nederland, een bedrijf dat tot op heden succesvol en winstgevend is.

 

Gedurende de jaren in het buitenland heb ik verschillende gezinnen begeleid tijdens pre-visits and bij de integratie en aanpassingen bij aankomst in het nieuwe land. Daarbij zag ik regelmatig expat partners worstelen met de vraag hoe zij hun tijd in het buitenland op een zinnige manier kunnen invullen en ik heb zelf het belang ervaren er de tijd voor te nemen om erachter te komen wat je precies wilt, zodat je daarna de best passende optie zal vinden.

Dat was voor mij aanleiding om een opleiding tot Co-Active Coach te volgen via Schouten & Nelissen, die deze erkende coach methode van CTI (Coaches Training Institute) in Nederland aanbieden. Co-Active Coaching is gebaseerd op een gelijkwaardige relatie tussen de coach en de klant, waarbij uniek en pro-actief wordt samengewerkt aan de coach vraag.

Mijn eigen levensmissie is "Voluit leven en anderen aanmoedigen dit ook te doen". Dit maakt coachen mijn passie.

 

Ida Rutten - Certified Professional Co-Active Coach